Politie en Buurtpreventie houden actie op Dijkcentrum in Roosendaal

De politie en leden van de buurtpreventieteams A-dijken en Flintdijk hielden op woensdag 24 augustus een flyer-actie op het Dijkcentrum.

Samenwerking
In samenwerking met de winkeliersvereniging en gemeente Roosendaal werd er een actie op touw gezet om in eerste instantie (brom/snor)fietsers te gaan waarschuwen. Er wordt, tot ergernis van winkeliers en winkelend publiek, veelvuldig ge(brom)fietst in dit voetgangersgebied. Winkeliersvereniging plakte posters op hun ramen en er zijn spandoeken opgehangen. De Buurtpreventieleden en de wijkagenten deelde flyers uit en waarschuwde overtreders.

Boete
Na 24 augustus zal de politie regelmatig gaan controleren op het Dijkcentrum. (Brom/snor)fietsers binnen het voetgangersgebied krijgen dan geen waarschuwing meer, maar een boete van 55 euro voor fietsers en 95 euro voor snor- en bromfietsers. Daar komen nog 9 euro administratiekosten bij.

De reden van de flyeractie en controles is dat het fietsen/ brommers op het Dijkcentrum al meermalen tot bijna-aanrijdingen en ruzies heeft geleid. In de toekomst zullen er ook soortgelijke acties plaatsvinden in andere voetgangersgebieden in Roosendaal.