Schrijverskwartier (Kroeven)

12-12-2012 Zijn we gestart met Buurtpreventie team “Schrijverskwartier”. Ons team is tot stand gekomen doordat een aantal buurtbewoners zich “onveilig” voelde in de wijk. Daaruit hebben we samen met de wijkagent “Kroeven” buurtpreventie opgestart.

We zijn begonnen met een 10 tal leden. Ondertussen is ons team uitgebreid naar 17 leden. Deze groep mensen lopen dagelijks een ronde in een deel van wijk Kroeven. President Kennedylaan / Staringlaan / Gezellelaan / Rodenbachlaan / Martinus Nijhofflaan / Beetslaan / Potgieterlaan / Busken Huetlaan, Gerard Walschaplaan, Tesselschadelaan en Bilderdijklaan.

Als buurtpreventist ben je de oren en ogen van de wijk. Tijdens je ronde let je op verdachte situaties die anders zijn dan normaal. Je maakt een praatje met buurtbewoners en maakt melding(en) als die nodig zijn. Velen van ons dragen een goed zichtbaar fel geel hesje en sommige van ons niet. Daar ben je zelf vrij in. Ook het lopen van een ronde ben je niet verplicht. Dat doe je omdat je daar zin in hebt, of toch toevallig je hond moet uitlaten.
Wilt u zich aansluiten bij ons, mail dan naar: Buurtpreventiekroeven@gmail.com

In de tijd dat wij nu actief zijn in de wijk hebben we al een verschillende aantal Buurt acties gehouden: Burendag , 1dagniet ( politie-actie) , schoonmaak acties, Belloo’s plaatsen, AED en Viktor Veilig in de wijk, 30 km sticker acties en VVN Buurtlabel. ( zie fotogalerij )

Om actief te blijven in de wijk zullen we meer van dit soort acties houden samen met buurtbewoners. Zo maken we er samen een veilige en gezellige buurt van.