Minnebeek (Tolberg)

Op 13 April 2013 zijn we officieel van start gegaan met een feestelijke opening op onze locatie, de kinderboerderij.LOGO BUURTPREVENTIE MINNEBEEK

Met regelmaat lopen en fietsen wij in groepen ‘zichtbaar’ en individueel ‘niet zichtbaar’ door de wijk.

We proberen zoveel mogelijk tijdens onze routes zwerfvuil op te rapen om op die manier  een bijdrage te leveren aan een schone buurt.

Wijkspreekuur:

Hier kunnen buurtbewoners terecht voor al hun vragen over groen, grijs, veiligheid in hun buurt.

Datum en tijd: Iedere woensdagochtend van 10.00 – 11.30 uur m.u.v. de 1e woensdag van de maand, dan is het van 18.30 – 19.30 uur.

Partners: Gemeente, Politie, WijZijn Traverse, Alwel Woningcorporatie

Nieuwsbrief:

Op het moment dat er een aantal zaken zijn die in onze buurt spelen, zullen wij alle buurtbewoners hiervan op de hoogte stellen door middel van de nieuwsbrief.

Wilt u op de hoogte blijven en de nieuwsbrief digitaal ontvangen, stuur dan een mail naar: buurtpreventieminnebeek@gmail.com

Huidige actiepunten:

  • Veilig wonen – Landelijke actiedag “1-dag-niet”. Deze dag wordt georganiseerd door de teams Schrijverskwartier, Wildenborch en Minnebeek. 24 Uur lang wordt er door de buurten gefietst door de teamleden. Er is een grote veiligheids/kerstmarkt in de Wildenborch met veel informatie op het gebied van veiligheid en leuke activiteiten (van 16.00 tot 20.00 uur).
  • Sociaal wijkspreekuur ABC-bergen met partners: Gemeente, WijZijn Traverse, Alwel Woningcorporatie en diverse Thuiszorgpartners.

Afgelopen actiepunten:

  • Veilig wonen – Landelijke actiedag ‘1-dag-niet’. Die dag werden de straten in de A-bergen gedeeltelijk afgesloten in samenwerking met Gemeente, Politie en WijZijn Traverse. Met de Amerikaanse schoolbus van Juzt reden we door de buurt om bewoners voorlichting te geven over Smartwater (forensic marking), veilige sloten en personenalarmering. Er werd gezorgd voor heerlijke snert, chocomel met slagroom, koffie, thee  en snoep!
  • Veilig verkeer – 30 kilometerzone gerealiseerd in de Ambrozijnberg en aangrenzende straten dankzij de goede samenwerking tussen Gemeente Roosendaal en het team buurtpreventie Minnebeek en natuurlijk de financiële bijdrage van buurtbewoners tbv de bloembakken.
  • Schone buurt – Bello’s (hondenpoepzakdispensers) plaatsen. De 1e is geleverd via het bewonersplatform Tolberg.
  • Schone buurt – Containerdag A-bergen (Amberberg/Alkenberg)
  • Deskundigheidsbevordering – workshop straatcultuur + training observeren + bijeenkomst oplossingsgericht werken

Aanmelden:

U kunt zich aanmelden via de mail buurtpreventieminnebeek@gmail.com of geef een briefje met uw gegevens af bij de kinderboerderij. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

U mag natuurlijk altijd een keer vrijblijvend meelopen op een van onze routes.