Hondenbezitters helpt u ons mee?

Oproep

Hondenbezitters lopen dagelijks, vaak op gezette tijden, op straat. Omdat zij zo vertrouwd zijn met hun eigen omgeving vallen afwijkende situaties hun snel op. Denk bijvoorbeeld aan een onbekende persoon in de tuin van de buren, vreemde personen die aan auto’s rommelen of verdachte personen die rondhangen op straat. Daarom roepen wij hondenbezitters op mee te werken aan buurtpreventie.

Honden en hun baasjes zijn ideale buurtwakers, omdat ze heel vaak op pad zijn met hun trouwe viervoeter, van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat.Tijdens hun wandeling kunnen hondenbaasjes alle verdachte handelingen doorgeven die ze zien tijdens hun wandeling door de wijk. Indien er hondenbezitters zijn die toch geregeld met andere hondenbezitters rondes lopen door de wijk, bestaat ook de mogelijkheid zich aan te melden als preventist bij een buurtpreventie team in uw wijk.

Indien U zich aanmeld als buurtpreventielid kan Buurtpreventie Roosendaal u en uw hond voorzien van een geel veiligheidshesje. Zo bent U goed zichtbaar, wordt het uitlaten van uw viervoeter nog leuker en werkt U mee aan de veiligheid van uw eigen woonwijk.

Mogelijk is er al een buurtpreventieteam actief bij u in de buurt en kunt u daarbij aansluiten, een overzicht van actieve buurtpreventieteams in de gemeente Roosendaal, vindt u op https://buurtpreventieroosendaal.nl/teams/

Aanmelden of informatie over de buurtpreventie of WhatsApp groep in uw buurt ontvangen, dat kan via: buurtpreventie@roosendaal.nl