Buurtpreventieteam Schrijverskwartier viert vijfjarig jubileum

Inzet vrijwilligers helpt inbraken in de regio te voorkomen

Op 12 december van dit jaar vierde Buurtpreventieteam Schrijverskwartier hun eerste jubileum. Al vijf jaar draagt dit team zijn steentje bij aan de veiligheid in dit deel van de wijk Kroeven.

Door een aantal op elkaar volgende inbraken in het gebied van de President Kennedylaan/Gezellelaan, Staringlaan/Rodenbachlaan en daar tussenliggende straten, voelden diverse bewoners zich steeds minder veilig. De overlast van jeugd en rondhangende mensen gedurende de avond en nacht, versterkte dit gevoel. Na een onderhoud met de toenmalige wijkagent Dre van Roomen, werd besloten om een Buurtpreventieteam op te starten. Na een speciale informatieavond, meldden zich direct twaalf leden aan. Het eerste team was rond!

Vooral de eerste jaren maakte het team veel mee. Van een betrapping op heterdaad tot jeugdoverlast en van rondhangende personen in het park tot het vinden van een wietkwekerij in de wijk; alles is het team tegengekomen. De laatste jaren is het gelukkig aanzienlijk rustiger geworden het Schrijverskwartier. Zo waren er voor de start van dit Buurtpreventieteam ongeveer twee á drie inbraken per jaar in dit gebied. Sinds de start van dit enthousiaste team is dit cijfer teruggedrongen naar nul!

Buiten de gangbare taken (Horen, Zien en Melden), draagt Buurtpreventieteam Schrijverskwartier, dat in het bezit is van het VVN-Buurtlabel, ook bij aan de verkeersveiligheid. Al ruim drie jaar op rij plakken de vrijwillgers bijvoorbeeld 30KM-zonestickers op containers en houden ze fietsverlichtingacties. Daarnaast is dit team ook bezig met zogeheten “opschoondagen”. Regelmatig zijn er in de wijk buurtpreventisen samen met de bewoners bezig om hun wijk schoon te houden.

Al met al waren het vijf hele mooie jaren met een heel gezellig en constant team. Momenteel bestaat het team uit veertien vrijwillige buurtpreventisen. Maar vanaf 12 december 2017 starten er vier nieuwe buurtpreventisten. Vanaf deze dag zal dit team ook in de Walschaplaan en de Tesselschadelaan gaan lopen.

Wilt u ook in actie komen in uw wijk? Of wilt u meer informatie over Buurtpreventie? Neem contact met ons op via buurtpreventie@wijzijntraversegroep.nl.