Schrijverskwartier (Kroeven)

12-12-2012 Zijn we gestart met Buurtperventie team “Schrijverskwartier”. Ons team is tot stand gekomen doordat een aantal buurtbewoners zich “onveilig” voelde in de wijk. Daaruit hebben we samen met de wijkagent “kroeven” buurtpreventie opgestart.

We zijn begonnen met een 10 tal leden. Ondertussen is ons team uitgebreid naar 15 leden. Deze groep mensen lopen dagelijks een ronde in een deel van wijk Kroeven. President Kennedylaan / Staringlaan / Gezellelaan / rodenbachlaan / martinus nijhofflaan / Beetslaan / Potgieterlaan / Buskehuetlaan en Bilderdijklaan.

Als buurtpreventist ben je de oren en ogen van de wijk. Tijdens je ronden let je op verdachte situatie en situaties die anders zijn dan normaal. Je maakt een praatje met buurtbewoners en maakt meldingen als die nodig zijn. Vele van ons dragen een goed zichtbaar fel geel hesje en sommige van ons niet. Daar ben je heel vrij in. Ook het lopen van een ronde ben je niet verplicht. Dat doe je omdat je daar zin in hebt, of toch toevallig je hond moet uitlaten. Wilt u zich aansluiten bij ons mail naar: Buurtpreventiekroeven@gmail.com

In de tijd dat wij nu actief zijn in de wijk hebben we al een verschillende aantal Buurt acties gehouden: Burendag , 1dagniet ( politie-actie) , schoonmaak acties, Belloo’s plaatsen ,¬† AED en Viktor Veilig in de wijk, 30 km sticker acties en VVN Buurtlabel. ( zie Foto’s )

Om actief te blijven in de wijk zullen we meer van dit soort acties houden samen met buurtbewoners. Zo maken we er samen een veilige en gezellige buurt van.